De Paroli roulette strategie

Een groot aantal roulette strategieën die door de jaren heen op de markt zijn verschenen richten zich nagenoeg volledig op de inzet die per speelronde geplaatst dient te worden. In verschillende gevallen, zoals bij het Martingale systeem is de strategie vooral gericht op het goedmaken van een eerder geleden verlies.

Dat geldt niet voor de Paroli roulette strategie. Bij deze strategie geldt zelfs eigenlijk het omgekeerde. Er wordt in de basis bij dit systeem dan ook vanuit gegaan dat de winst die kan worden geboekt met het spelen van roulette zoveel mogelijk geoptimaliseerd dient te worden. Hoe de Paroli roulette strategie dit precies probeert te realiseren kom je te weten op deze pagina!

[toc]

De basis van de Paroli roulette strategie

Op het ogenblik dat je graag de Paroli roulette strategie wil gaan toepassen is het belangrijk voor jou zelf uit te maken welk startbedrag je wenst te hanteren. Dit is meteen een zeer belangrijke keuze. Je dient er namelijk rekening mee te houden dat je per gewonnen speelronde de volledige behaalde winst terug dient in te zetten.

In het bijzonder voor beginnende roulette spelers wordt het dan ook sterk aangeraden om dit bedrag niet al te hoog te zetten. Een bedrag van 10 euro is bijvoorbeeld reeds een mooie start en zal door ons doorheen deze pagina in verschillende voorbeelden worden toegepast.

We gaan er dus even vanuit dat er voor het hanteren van jouw Paroli roulette strategie gebruik wordt gemaakt van een startinzet van 10 euro. Gaat de eerste speelronde verloren? In dat geval zal je tijdens de tweede ronde gewoon terug spelen met een inzet van 10 euro.

Win je echter de eerste ronde en heb je ingezet op een outside bet? In dat geval is je 10 euro er nu inmiddels 20 geworden. Om verder te spelen volgens deze strategie dien je de volledige 20 euro terug in te zetten.

Je doet dit tot op het ogenblik dat je het vooropgestelde aantal winnende speelrondes hebt weten te behalen. Ook hiervoor geldt een realistische waarde te hanteren. Hoe meer winrondes je nodig hebt, des te hoger de moeilijkheidsgraad uiteraard is.

Wat maakt de Paroli roulette strategie zo interessant?

Het belangrijkste voordeel van de Paroli roulette strategie is terug te vinden in het feit dat (hoe vreemd dat ook mag klinken) je verliezen per speelronde eigenlijk altijd zeer beperkt worden houden. We geven je graag een voorbeeld.

Stel je bent begonnen met een standaard inzet van 10 euro. Na het winnen van drie speelrondes is deze 20, 40 en uiteindelijk 80 euro geworden. Tijdens de derde speelronde gaat het fout en verlies je de ingezette 80 euro.

Dat is vervelend en een beetje pijnlijk, maar eigenlijk is je echte verlies slechts 10 euro. 70 van de 80 euro heb je immers verdiend tijdens de drie rondes die je hebt gespeeld. Dit was met andere woorden geld dat je niet eerst zelf hebt moeten storten om te kunnen spelen. In principe is je verlies in dit geval dus veel beperkter dan je op het eerste zicht zou denken.

Welke risico’s brengt de Paroli roulette strategie met zich mee?

De Paroli roulette strategie is een toegankelijke roulette strategie die ongetwijfeld bij heel wat spelers in de smaak zal vallen. Toch moet het gezegd dat er niet alleen maar voordelen aan verbonden zijn.

Op het ogenblik dat er verschillende speelbeurten na elkaar verloren gaan zal je namelijk telkens de oorspronkelijke inzet verliezen. In het bijzonder wanneer er sprake is van een zogenaamde ‘losing streak’ is het mogelijk dat je ook mits het hanteren van deze strategie een aanzienlijk verlies kan lijden.

Dit is echter nog niet alles. Het echte gevaar van deze strategie schuilt namelijk in een wat onverwachte hoek, namelijk bij jou als speler zelf.

De Paroli roulette strategie wordt ondanks haar toegankelijke karakter toch vaak een strategie voor de gevorderde speler genoemd. In eerste instantie lijkt dit misschien een beetje vreemd, maar dat is het niet.

Je moet als speler namelijk niet alleen over voldoende discipline beschikken om je hoofd koel te houden bij meerdere verliesbeurten, daarnaast moet je, je ook zien te houden aan de regels van de strategie.

Tot slot moet je altijd een realistisch eindresultaat in het vooruitzicht stellen. Hou omwille van deze reden niet alleen de basisinzet binnen de perken, maar beperk ook het aantal vereiste achtereenvolgende winbeurten. Alleen op deze manier haal je op middellange tot lange termijn het maximale uit deze strategie.

Is de Paroli roulette strategie hanteren interessant of niet?

Elke roulette speler beschikt over diens eigen manier van spelen. Deze wordt beïnvloed door verschillende factoren. Denk hierbij niet alleen aan de ervaring van de speler, maar ook aan bijvoorbeeld het risico die hij of zij wenst te nemen en het beschikbare bedrag dat voor handen is.

De Paroli roulette strategie is in de basis zeker een interessant systeem, maar dan wel voor de meer ervaren speler. Als beginner is het mogelijk dat je, je te snel laat meeslepen in de flow waardoor je uiteindelijk slechts een fractie van het potentieel van deze strategie zal weten te benutten. Wees hier dan ook altijd voor op je hoede.